ASLAN PARK TUZLA

HAKKIMIZDA

Content Image

Aslan Park Tuzla

Viaport Marina

Türkiye’nin ilk büyük kedilerin dünyası; Aslan Park, 2018 yılında 8 dönümlük alana kurularak, 9 farklı türde 30 yırtıcı kediye ev sahipliği yapmaktadır.

Aslan, Kaplan, Leopar ve Jaguar gibi 4 büyük kedi türünün yanı sıra, Puma, Vaşak, Karakulak, Serval gibi doğada sayısı giderek azalan türler ve dünyada sadece 134 tane kalmış Beyaz Aslandan 6’sı Aslan Park’ta koruma altında bulunmaktadır.

Ex-situ Koruma(Gurbette Koruma) Merkezi durumunda olan Aslan Park, nesli tükenme tehdidi altında olan yırtıcı kediler için bu canlıların hayat bulduğu, nesillerinin devamlılığı için çoğalabileceği, doğal yaşam koşullarına benzer ölçülerde barınaklara sahip bir sıcak yuva niteliğindedir.

Anadolu’nun endemik türlerinden bir Anadolu Vaşağı, iki Serval ve altı Karakulak’a sahip olan Aslan Park Türkiye’nin ve çevre coğrafyasının ilk ve tek yırtıcı kedi parkıdır.

Bünyesinde işinde uzman veteriner hekim, tekniker ve bakıcılar çalışan Aslan Park Hayvan Yönetimi Ekibi, canlıların sağlığı ve huzuru için 7/24 çalışma prensibine göre hareket etmektedir.

Yırtıcı kediler konusunda yaşayan bir laboratuvar rolü üstlenen Aslan Park, özellikle çocuklarda çevre koruma bilincinin gelişmesini amaç edinerek, doğada azalan endemik türlere ve onların bilinmeyen yönlerine ışık tutmaktadır.

Bakıcı ve veteriner gözetimin yavru aslan ile aynı ortamda vakit geçirme olanağı sunan Aslan Park, ziyaretçisine heyecan ve eğlence dolu unutulmaz bir deneyim vadetmektedir.

 

Vizyonumuz

Hayvanları seven, doğa ile dost, koruyan bir dünya.

Misyonumuz

Yırtıcı kedilerin soy devamlılığı için çaba sarf ederek, dünya üzerindeki canlı çeşitliliğinin sürdürebilirliğine katkı sağlamak ve elde edilen deneyimleri koruma bilincini arttırmak hedefiyle toplumla paylaşmak.

Değerlerimiz

Parkımızda koruma altında olan yırtıcı kedilerin, çalışanlarımızın ve ziyaretçilerimizin mutluluğunu ve huzurunu her şeyden daha çok önemsiyoruz.

Aslan Park’ın ve ex-situ koruma çalışmalarımızın gelişerek gelecek nesillere ışık tutmasını arzuluyoruz.

Koruma altına aldığımız ve doğada giderek azalan canlıların bakımını en uygun şartlarda ve işini tutku ile yapan uzman ekibin kontrolünde sağlıyoruz.

Thumbnail

Önceki Yazı
Anadolu Vaşağı

Thumbnail

Sonraki Yazı
Ulaşım